Rezistenta la umiditate

Umiditatea este problema cea mai des intalnita in spatiile de locuit.

Umiditatea aerului interior in locuinte

Pentru a lupta împotriva umiditatii din aer, în special în bucatarii si bai, Saint-Gobain Rigips propune solutiile cu placi de gips-caton RBI (de culoare verde) sau pe baza de ipsos armat si impermeabilizat, Glasroc H.

Important: Daca umezeala a afectat deja un perete sau plafon, acestea nu se vor acoperi cu solutiile Saint-Gobain Rigips.

Este obligatorie rezolvarea problemelor (curatarea, tratarea, impermabilizarea, etc) suprafetelor inaintea aplicarii solutiilor de protectie la umiditate.

Sfaturi pentru a lupta eficient impotriva umiditatii

Dupa instalarea efectelor umiditatii, cu greu mai pot fi indepartate. De aceea recomandam solutii usor de montat care va vor ajuta sa preveniti efectele umiditatii: degradarea materialelor de construcție, a izolatiei si aparitia mucegaiului.

Aerisiti sau ventilati periodic

Ventilatia necorespunzatoare este principala cauza a umiditatii excesive. Gurile de aerisire obturate favorizeaza aparitia condensului și dezvoltarea mucegaiului. Excesul de umiditate contribuie la degradarea calitatii aerului pe care il respiram in interiorul cladirilor.

Verificati etanseitatea instalatiilor de apa - in jurul cazii, a dusului, a chiuvetei si a vasului de toaleta

De multe ori umiditatea este cauzata de infiltrarea apei in pereti sau plansee. Instalatiile vechi sau garniturile deteriorate trebuie inlocuite.

Uscati hainele intr-o camera bine aerisita

Cand uscam hainele, apa se evapora, iar umiditatea rezultata este absorbita de pereții casei. Este bine sa evitam uscarea rufelor in casa. Daca totusi nu este posibil sa le uscam afara, este bine sa le uscam intr-un spatiu ai carui pereti sunt realizati cu placi rezistente la umiditate Rigips® RBI.  Si in acest caz este obligatorie ventilarea sau aerisirea periodica.

Solutiile Saint-Gobain Rigips pentru protectie la umiditate

Pentru spatiile cu umiditate ridicata, Saint-Gobain Rigips recomanda

  • Pereti cu structura metalica dubla Rigiprofil® care permit trecerea instalatiilor voluminoase (evacuare apa, etc)
  • Plafoane false in spatii neincalzite
  • Placarea peretilor masivi in baie si bucatarie
  • Pereti de compatimentare cu doua straturi de placa pe fiecare fata