Calitatea aerului interior

De ce este important sa respiram un aer de calitate?

Stiati ca...

 • Petrecem peste 90% din timp in spatii inchise (acasa, la scoala, la birou, magazine, etc.)?
 • Aerul interior poate fi de 5 ori mai poluat si mai toxic decat cel de afara, avand un impact major asupra sanatatii?
 • Calitatea scăzută a aerului din interior poate provoca oboseală, lipsă de concentrare și chiar îmbolnăvire?
 • Exista aproximativ 8.000 de substante chimice care contamineaza spatiile interioare (bioxidul de carbon (provenit din respiratie, ardere etc.), fumul de tigara, formaldehida, etc.?
 • In cazul poluantilor atmosferici primul afectat este sistemul respirator, iar cei mai vulnerabili sunt copiii?
 • Poluarea din interiorul locuintelor provoaca aproximativ 2 milioane de decese in intreaga lume, cele mai multe fiind legate de pneumonie, boli pulmonare cronice si cancer, conform unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii?
 • Calitatea aerului din interior este afectată de factori precum lumânările pe care le ardem sau betisoarele parfumate, utilizarea de produse pentru curatare, materialele de construcţie precum formaldehida din placi OSB, etc?

 

Rigips® Activ’Air purifica aerul din spatiile interioare

Pentru ca Saint-Gobain Rigips pune in prim plan confortul si siguranta oamenilor, compania a lansat pe piata romaneasca un produs revolutionar, placa din gips-carton Rigips® Activ’Air, cu rol activ în purificarea aerului din interiorul clădirilor, ce reține şi neutralizează o mare parte din substanțele nocive.

Unde este utilizata placa din gips-carton Rigips® Activ’Air?

Placa din gips-carton Rigips® Activ'Air este ideala pentru peretii despartitori (compartimentari sau placari) si  plafoane pentru cladiri din domeniile Rezidential, Sanatate si Educatie.

 

 

Cum functioneaza Activ’Air, tehnologia revolutionara de la Saint-Gobain Rigips

Fiecare metru pătrat de placă Rigips® Activ’Air poate reduce concentrația formaldehidei (un compus organic volatil profund nociv pentru aparatul respirator) dintr-un metru cub de aer cu până la 70%. Acest raport corespunde aproximativ placarii peretilor si tavanului unei camere, luand in considerare un living obisnuit de apartament sau dormitorul unui copil intr-o casa, de 4m lungime x 4m latime x 2,5m inaltime, cu usa si fereastra - volum 40mc, suprafata pereti si plafon 52 mp.

IMPORTANT! După eliminarea sursei de poluare din încăpere, formaldehida nu se reîntoarce în aer, ci este reținută în interiorul plăcilor din gips-carton.

Placa este activa pana la 50 de ani, pe durata de viata a cladirii

Eficacitatea produsului a fost atent analizată, demonstrată în laborator şi testată de organisme independente: Institutul independent ECO  din Köln şi Grupul de laboratoare EUFOFINS din Danemarca, conform ISO 16000 – 23. De asemenea, a primit ştampila “Aprobat” din partea Institute for Building Biology (IBB) din Rosenheim, această ştampilă evidențiind capacitatea unui produs de a contribui la o viață sănătoasă în paralel cu rolul său activ la protecția mediului.

Efectele benefice ale acestei placi sunt imediate, chiar dupa montare, de durata, testate chiar si cu diverse tipuri de finisaje si decoratiuni:

 • Tapet din hartie
 • Tapet din fibra de sticla
 • Vopsea minerala
 • Vopsea acrilica