Izolarea acustica

Oamenii au nevoie de odihna pentru a fi in forma. Daca acest lucru nu se intampla, sanatatea poate suferi. Zgomotul reduce calitatea vietii, reduce puterea de concentrare, prezenta sa deranjeaza si afecteaza perioadele de odihna sau de relaxare necesare  pentru refacerea puterii organismului. Pentru a asigura linistea, este esential un sistem de control  al zgomotului, obtinut prin planificarea si realizarea zonelor linistite in cladiri.

 

De ce sa izolam fonic?

Cifrele vorbesc de la sine: 95% dintre europeni isi doresc mai multa liniste acasa, iar 51% nu sunt multumiti cu izolarea fonica interioara actuala.
Reglementarile legale privind normele de protectie de zgomot in vigoare nu mai satisfac nevoile actuale de confort.
Va ghidam spre alegerea solutiei potrivite de renovare in baza confortului de care aveti dvs. nevoie pentru fiecare parte a locuintei.

|n acustica unu si cu unu nu fac intotdeauna 2 ...

Cand doua surse emit un sunet la acelasi nivel de intensitate acustica de 60 dB, sunetul rezultat are o intensitate de 63 dB.

Astfel, o crestere cu 3 dB a indicelui de izolare acustica este echivalenta cu o reducere cu 50% a disconfortului acustic.

Placa Rigips® Fonic are un miez din ipsos special formulat, cu o densitate ridicata si permanent controlata, armat cu fibra de sticla si invelit in carton de culoare albastra, obtinut din hartie reciclata.

 

Rigips® Fonic reduce cu 50% disconfortul fonic

Inlocuind placa Rigips® RB 12.5 mm (standard) cu noua placa Rigips® Fonic 12.5 mm, izolarea acustica a unui perete cu o singura placa pe fiecare fata, realizat pe structura metalica Rigips® Rigiprofil UW/CW 75 mm creste cu 3 dB.