Rezistenta mecanica

Rezistenta mecanica

Peretii locuintelor sunt adesea expusi la lovire si zgariere. In spatiile inguste ca holurile sau zona scarilor riscul lovirii accidentale este foarte ridicat. Pentru aceste spatii Saint-Gobain Rigips recomanda folosirea placilor Rigips® RIGIDUR din ipsos si fibre celulozice, extrem de rezistente la zgariere si la impact.

Placile Rigips® RIGIDUR sunt 100% sigure pentru sanatate

Avand la baza ipsosul, o roca 100% naturala si celuloza (hartie reciclata), placa Rigips® RIGIDUR 12.5 mm  nu afecteaza calitatea aerului interior.

In plus,  placa Rigips® RIGIDUR 12.5 mm  este incombustibila si are proprietatea de a regla umiditatea din aerul interior .

Peretele din placi Rigips® RIGIDUR 12.5 mm poate sustine in siguranta greutati de pana la 50 kg pe punct de prindere, de exemplu un TV.

ATENTIE: la suspendarea obiectelor de mobilier sau a altor corpuri se vor urmari in primul rand indicatiile producatorului acestora cu privire la modalitatile de fixare. Pentru sarcini atipice se recomanda consultarea unui specialist.

Cum fixam obiectele pe peretele despartitor Rigips® RIGIDUR

 

In cazul fixarii obiectelor cu latimea maxima de 30 cm pe un perete realizat cu cate o placa Rigips® RIGIDUR 12.5 mm  pe fiecare fata, greutatea maxima admisa este de 50 kg pe punct de prindere, in conditiile mai jos mentionate:

  • Fixarea se face cu ancore metalice tip Molly potrivite grosimii placii
  • Distanta intre doua puncte de fixare trebuie sa fie de minim 150 mm. In caz contrar, greutatea maxima admisa pe punct de prindere se injumatateste (25 kg)
  • Greutatea totala a obiectelor suspendate pe perete nu trebuie sa depaseasca 150 kg pe metru liniar de perete
  • Luati in considerare in primul rand indicatiile producatorului de ancore cu privire la limitarile de utilizare ale produsului

 

Cum fixam obiectele pe plafonul fals Rigips® RIGIDUR

In cazul fixarii obiectelor pe un plafon nedemontabil realizat cu un strat de placa Rigips® RIGIDUR 12.5 mm, greutatea maxima admisa este de 25 kg pe punct de prindere, in conditiile mai jos mentionate:

  • Fixarea se face cu ancore metalice tip Molly potrivite grosimii placii
  • Distanta intre doua puncte de fixare trebuie sa fie de minim 150 mm. In caz contrar, greutatea maxima admisa pe punct de prindere se injumatateste (12.5 kg)
  • Pentru obiectele cu greutate mare este recomandata fixarea direct pe planseul de rezistenta al constructiei
  • Luati in considerare in primul rand indicatiile producatorului de ancore cu privire la limitarile de utilizare ale produsului