Fixarea sigura a obiectelor

Fixarea sigura a obiectelor

Cand doriti sa fixati TV, obiecte de mobilier pe perete sau corpuri de iluminat pe plafon, Saint-Gobain Rigips recomanda sa considerati in primul rand indicatiile producatorului acestora cu privire la modalitatile de fixare in cazul peretilor de gips-carton.

Pentru echipamente termo-sanitare sau alte sarcini atipice (ca forma sau greutate) se recomanda consultarea unui specialist.

Cu solutiile Rigips® RIGIDUR fixati in siguranta obiectele

Peretele din placi Rigips® RIGIDUR 12.5 mm poate sustine in siguranta greutati de pana la 50 kg pe punct de prindere, de exemplu un TV.

In plus,  placa Rigips® RIGIDUR 12.5 mm  este incombustibila si datorita ipsosului din compozitie, are proprietatea de a regla umiditatea din aerul interior .

.

Cum fixam obiectele pe peretele despartitor Rigips® RIGIDUR

In cazul fixarii obiectelor cu latimea maxima de 30 cm pe un perete realizat cu cate o placa Rigips® RIGIDUR 12.5 mm  pe fiecare fata, greutatea maxima admisa este de 50 kg pe punct de prindere, in conditiile mai jos mentionate:

  • Fixarea se face cu ancore metalice tip Molly potrivite grosimii placii
  • Distanta intre doua puncte de fixare trebuie sa fie de minim 150 mm. In caz contrar, greutatea maxima admisa pe punct de prindere se injumatateste (25 kg)
  • Greutatea totala a obiectelor suspendate pe perete nu trebuie sa depaseasca 150 kg pe metru liniar de perete
  • Luati in considerare in primul rand indicatiile producatorului de ancore cu privire la limitarile de utilizare ale produsului

 

Cum fixam obiectele pe plafonul fals Rigips® RIGIDUR

In cazul fixarii obiectelor pe un plafon nedemontabil realizat cu un strat de placa Rigips® RIGIDUR 12.5 mm, greutatea maxima admisa este de 25 kg pe punct de prindere, in conditiile mai jos mentionate:

  • Fixarea se face cu ancore metalice tip Molly potrivite grosimii placii
  • Distanta intre doua puncte de fixare trebuie sa fie de minim 150 mm. In caz contrar, greutatea maxima admisa pe punct de prindere se injumatateste (12.5 kg)
  • Pentru obiectele cu greutate mare este recomandata fixarea direct pe planseul de rezistenta al constructiei
  • Luati in considerare in primul rand indicatiile producatorului de ancore cu privire la limitarile de utilizare ale produsului