Finisarea peretilor din zidarie

Ipsosul este o materie prima naturala reciclabila la infinit, cu capacitatea de a regla umiditatea aerului din interiorul cladirilor, asigurand astfel un climat sanatos.

Fie ca folositi pentru finisarea locuintelor placile din gips-carton marca Rigips® sau tencuielile si gleturile pe baza de ipsos din gama Rimano® puteti fi sigur ca ati ales o solutie sigura pentru sanatatea familiei si in plus, in intregime reciclabila.

 

 

Tratarea suprafetelor inainte de aplicarea finisajelor

Saint-Gobain Rigips recomanda tratarea peretelui suport in functie de tipul acestuia pentru ca finisajele aplicate sa fie rezistente in timp, fara riscul aparitiei fisurilor.

Pentru suprafetele poroase, cu capacitate mare de absorbtie a apei (de exemplu BCA) se recomanda aplicarea unui strat de Rikombi-Grund, un grund pentru limitarea capacitatii de asorbtie.

Pentru suprafetele sticloase (de exemplu beton, segmente cu polistiren), unde este necesara crestera aderenetei tencuielii la suport se recomanda aplicarea solutiei de contact Rikombi-Kontact.

.

Finisarea peretilor din zidarie cu solutiile Rimano®

Sistemul Rimano® de finisare umeda a peretilor interiori din zidarie va ajuta sa obtineti pereti perfect nivelati in doar doua etape:

  • Aplicati tencuiala manuala Rimano® Ten (sau Rimano® Uni, daca aplicati tencuiala mecanizat)
  • Aplicati gletul de finisaj Rimano® Glet

Finisajele pe baza de ipsos au avantajul ca se aplica in mai putine etape tehnologice (doua) si au nevoie de un timp de uscare considerabil mai scurt decat finisajele pe baza de ciment.

 

Finisarea peretilor din zidarie prin placare lipita cu adeziv

Finisarea peretilor din zidarie prin placarea cu placi Rigips® RB de 12.5 mm lipite cu adeziv Rifix® este o solutie rapida prin care puteti obtine usor suprafete perfect plane.

Dupa lipire, imbinarile placilor din gips-carton se vor finisa cu banda de imbinare si chit de rosturi Rigips®Super.

La final se recomanda aplicarea gletului Rifin® intr-un strat foarte subtire, pentru uniformizarea suprafetei. Astfel, vopseaua finala se va aplica mai economic, nefiind necesare straturi suplimentare.